به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس کاظم قربانی درباره توانمندی های اداره کل غذا، دارو و استاندارد قشم، گفت: آزمایشگاه اداره کل غذا، دارو و استاندارد قشم، از جمله آزمایشگاه های مدرن و پیشتاز سازمان غذا و دارو محسوب می شود.
وی افزود: از سرعت عمل و پیشتازی آزمایشگاه میکروبیولوژی این اداره همین بس که پس از رای کمیته فنی اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در خصوص اندازه گیری شاخص های میکروبی در محصولات غذایی توانست همه محیط های کشت مواد و ملزومات را، جهت آزمون خریداری نموده و آنالیز میکرو ارگانیسم های مذکور در محصولات غذایی را انجام دهد.
قربانی با نام بردن از " کمپیلو باکتر" و "یرسینیا انترو کولیتیکا" آنها را باکتریهایی برشمرد که بنا بر رای کمیته مذکور، شاخص های میکروبیشان باید اندازه گیری شوند.
وی افزود: این باکتری ها موجب بیماری هایی مثل اسهال خونی یا آبکی همراه دردهای شکمی و تب را فراهم می آورند.
قربانی در ادامه "لیستریا منوسیتوژنز" را دیگر باکتری نیازمند اندازه گیری شاخص میکروبی معرفی نمود که بعنوان عامل بیماری مشترك بین انسان و حیوان، در همه جا یافت شده و از راه مواد غذایی منتقل می گردد
وی بیان کرد: پیرو جلسات متعددی که در گردهمایی حدود دو هفته پیش مسئولین آزمایشگاههای سراسر کشور در بوشهربرگزار گردید مقرر شد آزمون های سم قارچهای زیرالنون، اکراتوکسین، داکسی نیوالنوان، آفلاتوکسین های G,B و آفلاتوکسین های۱ M اعتبار بخشی (صحه گذاری) شوند در حالی که این اتفاق ماه ها قبل در آزمایشگاه اداره کل غذا، دارو و استاندارد قشم به وقوع پیوسته بود. ضمن اینکه اندازه گیری باقیمانده سموم آفت کش ها، فلزات سنگین سرب، کادمیوم، مس و روی، اتانول در نوشابه های غیر الکلی و در نهایت اندازه گیری متانول در عرقیات گیاهی را نیز می توان به این لیست اضافه نمود.
مدیر کل غذا، دارو و استاندارد قشم با بیان اینکه کیت های مورد استفاده این اداره کل در اندازه گیری گلوتن محصولات گلوتن فری، دارای تاییدات بین المللی است، تصریح نمود: با توجه به خرید این کیت ها آمادگی کامل جهت آنالیز نمونه ها وجود دارد.
وی، استفاده از کیت های الایزا را به دلیل حد تشخیص، حساسیت، دقت و صحت خوبی که برخوردارند برای اندازه گیری سموم مایکوتوکسین ها که نوع دیگری از سموم تولید شده توسط قارچ ها هستند در مواد غذایی مناسب دانست و اظهار داشت: از این روش به عنوان شیوه ای بین المللی در بسیاری از آزمایشگاه های پایش سموم مایکوتوکسین ها استفاده می شود ولی روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا، فقط برای تایید سازی نمونه های آلوده کاربرد دارد لذا این اداره کل جهت تسریع در روند آنالیز سموم، روش آلایزا را در آزمایشگاه، پیاده سازی، اعتبار سنجی و مورد سنجش قرار داده است
قربانی در پایان گفت: روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا، برای نمونه هایی که آلودگی دارند و جهت تایید سازی استفاده می شود.
نظر شما